Борис Марков: На мода e препроектирането на големи инфраструктурни обекти
Автор: Екип Burgas24.bg 15:51 / 01.02.2011Коментари ()722
© Burgas24.bg
За ново разследване от страна на прокуратурата на ръководството на Национална агенция Пътна инфраструктура съобщи в Бургас ръководството на СДС. То било свързано отново с наложената от управляващите "мода" за препроектиране на големи инфраструктурни обекти, от което печелели единствено фирмите-изпълнителки, предаде репортер на Burgas24.bg.

СДС твърди, че управляващите у нас са наложили нова мода при изграждането на големи инфраструктурни проекти, което оскъпявало строителството. Докато при бившето правителство се подписвали анекси, за да се увеличи стойност.

Според Борис Марков: "сега понеже общественото мнение е приковано и това няма да мине се забелязва нова мода-препроектиране. Tози тип препроектирания се съобразяват изцяло с нуждите на фирмите-изпълнителки, така че без да се увеличава цената да се увеличи тяхната печалба." И визира автомагистралите Тракия и Люлин.

Това бил и мотивът за започналото ново разследване на прокуратурата, който бил получен в централата на СДС. Затова от там настояват ръководството на АПИ и нейният председател г-н Йотов да бъдат отстранени от управлението на прокурорската проверка/ /Председателят на Агенция Пътна инфраструктура да бъде проверен за принадлежност към структурите на ДС.Може би там ще намерим отговора за едни неикономически зависимости и може би там ще светнат едни червени лампи и защо се формират тези нови тенденции в дейността на агенцията.

ОТ СДС смятат, че по-добре за държавата ще бъде ако временното отстраняване на Божидар Йотов и ръководството на Пътна инфраструктура от временно се превърне в постоянно. Защото ако има нарушаване на договорите по които има европейско финансиране България отново може да бъде лишена от европейски средства



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Boris-Markov-Na-moda-e-preproektiraneto-na-golemi-infrastrukturni-obekti-226415
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.