В Бургас започва третото издание на Детски международен анимационен фестивал
Автор: Екип Burgas24.bg 10:44 / 10.09.2024Коментари ()1660
©
За трета поредна година Бургас ще бъде домакин на Детски международен анимационен фестивал. Цветната инициатива ще даде подходящ завършек на летните приключения, в дните от 19 до 22 септември. Събитието ще предложи на младата аудитория вълнуваща програма, както и  възможността деца и младежи да се гмурнат в света на анимацията през личния си опит.

Mеждународният детски анимационен фестивал ще предложи селекция от 24 заглавия в конкурсната си програма. Официалното откриване на инициативата ще се случи на 19 септември от 18.00 часа, в зала "Тончо Русев" на Културен дом НХК. Фестивалът приканва публиката да изследва пресечната точка между нововъзникващите технологии и класическото анимационно изкуство чрез селекция от филми, участвали в международни състезания и творения на студенти от университетите за театър и кинематография.

Директорът на фестивала проф. Анри Кулев ще открие събитието с програма от най-добрите късометражни детски анимации. Това са филми от последните две години ,от държави от цял свят - Нидерландия, Словакия, САЩ, Литва, Португалия, Иран, Франция, Италия, Обединени арабски емирства. Входът е свободен, а проявата се реализира с финансовата подкрепа на Община Бургас по фонд "Култура".


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/V-Burgas-zapochva-tretoto-izdanie-na-Detski-mezhdunaroden-animacionen-festival-2257398
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.