Наложиха постоянен арест на лихваря Феим Мурадов
Автор: Екип Burgas24.bg 14:24 / 28.01.2011Коментари ()9777
©
Бургаският окръжен съд наложи постоянен арест за обвинения в лихварство Феим Мурадов, предаде репортер на Burgas24.bgТой бе задържан след серия журналистически разследвания на 25 януари в Айтос.

От 2003 година досега прокуратурата има данни за 18 такива кредита.За да узакони дейността си Мурадов използва различни схеми- обезпечава даваните от него кредити срещу ипотеки на движимо и недвижимо имущество, записи на заповеди.

При ареста в дома му са открити множество доказателства за отпускането на заем с главница и лихва.Незаконната дейност потвърждавали и свидетелските показания на разпитаните свидетели.Пак клиенти на Мурадов са свидетелствали за негов опит за данъчна измама на НАП-Стара Загора.При ревизия на фирмата му той изготвял писма отговори от името на длъжници до данъчната институция, като единственото което те трябвало да направят е да ги подпишат.

Адвокатът на Мурадов в съдебна зала защити клиента си като каза, че той е отпускал заеми на хора, които преди това не били одобрени от нито една кредитна институция и по този начин им вършел услуга. Последният заем според него е отпреди почти две години 13 март 2009 година и от тогава досега клиентът му не помагал на финансово затруднени граждани.

Въпреки това от прокуратурата твърдят, че имат достатъчно доказателства и документи и свидетелски твърдения, които потвърждават повдигнатото обвинение

Ако се докаже обвинението срещу Феим Мурадов за незаконната си дейност той може да получи от 5 да 10 години затвор, както и глоба от 5 до 10 хиляди лева.




Още по темата: общо новини по темата: 1
27.01.2011 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Nalozhiha-postoyanen-arest-na-lihvarya-Feim-Muradov-225503
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.