За перфектната кайма си има малък трик
Автор: Екип Burgas24.bg 22:08 / 21.08.2024Коментари ()1333
©
Обожаваме почти всякакви ястия с кайма - от традиционните мусака и пълнени чушки до по-космополитните паста болонезе или емпанада. Знаем, че едно от основните неща при готвенето с мляно месо (независимо дали е телешко, свинско или пилешко), е овкусяването.

Извън разнообразните подправки обаче винаги сме се сблъсквали с един проблем - когато започнем да я запържваме или задушаваме, каймата ни никога не става на равномерни парченца.

Причината вероятно се корени в това, че обикновено използваме дървена или силиконова шпатула, за да я разбъркваме докато се готви. А просто е трябвало да посегнем към друг уред - пресата за картофено пюре.

С негова помощ можем да намачкаме мляното ни месо на малки равномерни парчета, които създават цялостно по-хомогенен вид на ястието. Особено ако то е просто задушена с подправки кайма, с която да си направим домашно тако, пишат Kitchn, цитирани от lifestyle.bg.

Ползването на пресата за картофено пюре обаче идва с известно предупреждение. Ако тя е метална, трябва да внимаваме да не издраскаме повърхността на тигана с незалепващо покритие, в който готвим каймата. Или просто да използваме най-обикновен тиган.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Za-perfektnata-kaima-si-ima-maluk-trik-2235139
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.