Ваклин Стойновски: Общината не трябва да тегли нови заеми
Автор: Екип Burgas24.bg 12:35 / 19.01.2011Коментари ()1108
© Burgas24.bg
Общинският съветник Ваклин Стойносвки разпрати писмо до медиите, в което излага мнението си по отношение тегленето на нов заем от страна на община Бургас.

Burgas24.bg публикува пълния текст на писмото: 

Искам да насоча вашето внимание към точка в дневния ред на утрешното заседание на ОС - Бургас. Съзнавам, че в момента политическата ситуация в страната е доста обтегната. Държавата се тресе от постоянни корупционни и СРС скандали около определени личности. Но аз съм общински съветник в гр. Бургас и фокусирам вниманието си изцяло върху проблемите на нашия град.

Въпреки многобройните апели, че нашият град тъне в задължения (37'000'000 лв.), общинската управа продължава да взима нерентабилни решения за съгражданите ни. Това води до повишаване на глоби, санкции и данъци, за допълнително набиране на средства, с които да връщаме тези заеми. Това е изцяло за сметка на гражданите на Бургас.

Последната година на всяко управление трябва да е отчетна, да се работи по проекти изработени в началото и средата на мандата, а не да се теглят нови заем. Утре мнозинството ще наложи нов заем в размер на 1'650'00 лв.

Този заем се вменява на дружество, което е 100 % общинска собственост - "Хляб и хлебни изделия" ЕООД. Независимо, какви отговори ще ни дадат - че става въпрос за подобряване на социалната дейност в града, управниците няма да дадат логичен отговор на въпроса - защо нов заем? Защо, толкова голям?

Вместо дружеството да получи тези пари от Община Бургас, от досега набраните средства, те налагат ново външно финансиране, нов заем, който ще тежи на бургазлии.
Благоустрояването на някоя градинка предизборно или повторното правене на един и същи тротоар можеха да почакат.

След утрешната сесия, заемите на управата на Община Бургас, който ще връщат бургазлии се увеличава на 38'650'000 лв.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Vaklin-Stoinovski-Obshtinata-ne-tryabva-da-tegli-novi-zaemi-222818
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.