Интересно предложение къде да се провеждат концерти и фестивали в Бургас
Автор: Иван Сотиров 10:50 / 14.08.2024Коментари ()2936
© Google
Община Бургас да обособи зона за провеждане на различни събития в северната част на парк "Езеро“. Тя да се намира след фестивала на пясъчните скулптури в посока Центъра за психично здраве Проф. Д-р Иван Темков, предлагат общински съветници, установи справка на Burgas24.bg.

През последните години Бургас се утвърди като безспорен лидер в страната в организирането и провеждането на редица спортни, културни събития и фестивали през летния сезон. “Заслужено града ни за пореден път получи признанието лятна фестивална столица на България. Няма друг град в страната в този период с толкова много фестивали, концерти и събития. Някои от тези събития имат своята дългогодишна история и би било немислимо те да не присъстват в културния летен календар на Бургас.

Националният конкурс за песен "Бургас и морето" миналата година чества своята 50 годишнина, дълги години фестивалът на пясъчните скулптури радва жителите и гостите на града ни, а на Spice Music Festival видяхме едни от на големите имена в световната музика.

Наред с горе упоменатите събития, тази година в Бургас се провеждат още Джаз в Бургас, Международен филмов фестивал Бургас, Solar Summer, Международен куклен фестивал "Дни на куклите", Тийн буум фестивал, Фестивал на рибата и виното, Флора фест, Егаси феста и още много други. Всяка година нараства интересът от участници и гости.

Неоспорим е фактът, че десетките събития провеждани през летния сезон на територията на Бургас привличат хиляди гости, както от страната, така и извън нея, които са от изключителна полза в икономически план за бизнеса в района.

Тези събития могат да задоволят всеки вкус и предпочитания, креативни, разнообразни, пъстри, насочени към много голям спектър от обществото ни, възрастови граници на практика липсват.

Местата, осигурени от община Бургас за провеждането на събитията от богато наситения културен календар са много, а някои от тях са емблематични за града ни.

Голяма част от мероприятията са ситуирани в централната част на Приморски парк и се провеждат в най-активната част на летния сезон. Също така, в тази част на парка развива своята дейност и голяма част от  местния бизнес, за който летният сезон е основен период за реализиране на доходи.

Централната част на Приморски парк е предпочитано място за разходки и посещения на по-голямата част от жителите и гости на град Бургас и в пик сезона е доста натоварена. За разлика от нея, северната част на парк "Езеро“ остава малко в страни и не е достатъчно развита откъм събития, съответно посещаемостта от гости на града е слаба.

С оглед ежегодно нарастващия интерес от нови участници за провеждане на различни събития, предлагаме да се обособи зона за провеждане на такива, ситуирана в северната част на парк "Езеро“, след фестивала на пясъчните скулптури в посока Центъра за психично здраве Проф. Д-р Иван Темков.

Считаме, че с реализирането на това предложение ще обособим нова зона за провеждане на събития, която ще реализира приходи за общината, ще привлечем  голяма част от гостите на града в по-малко посещаемата част от парк "Езеро“ и ще допринесем за нейната атрактивност сред бизнеса. Ще "разтоварим“ централната част на Приморски парк и ще намалим напрежението в част от бизнеса при провеждането на някои от мероприятията", са мотивите на общинските съветници от КОД- БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Interesno-predlozhenie-kude-da-se-provezhdat-koncerti-i-festivali-v-Burgas-2226671
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.