Вандали разрушиха детски кът и стълб на центъра
Автор: Екип Burgas24.bg 17:05 / 04.01.2011Коментари ()1252
Бургас посрещна Нова година с поражения в детския коледен кът на площад "Тройката" и изкъртен ел. стълб в Морската градина. На площада в центъра на града, където традиционно в новогодишната нощ се събират повече хора има поражения на оформения там детски кът. 

Направен оглед в началото на седмицата е установил, че шейната на дядо Коледа е изкъртена и счупена и фирмата, която отговаря за поддръжката я възстановява, съобщи Весела Йорданова, директор на общинската дирекция "Култура, маркетинг и връзки с обществеността". Скъсани са и кабели със светещи лампички, самата ограда около детския кът е изкъртена на няколко места. Възможно е пораженията да не са умишлени, а заради струпването на повече хора, посочи още тя. 

Омбудсманът на Бургас Таньо Атанасов е сигнализирал за поражения върху чисто новото осветление в Морската градина, където се поставят стълбове и осветителни тела. В района на графична база, един от новите електрически стълбове вече е изкъртен, както и няколко осветителни тела от новите глобуси, които са поставени. За съжаление преди официалното приключване на ремонта фирмата изпълнител трябва да възстановява за своя сметка разрушеното, каза още Йорданова.

"Там по принцип има и нощна охрана, но няма как до всяко осветително тяло да се постави охранител", категорична е тя. Детският кът на площад "Тройката" също се охранява денонощно. Фирмата изпълнител, независимо от това, че вандалщината не е по тяхна вина, ще трябва за своя сметка да възстанови щетите, тъй като средствата на общината, предвидени за тази инициатива вече са изчерпани, обясни Йорданова. 

Детският кът и коледния град ще останат активни поне до средата на февруари, тъй като се радват на много голям интерес от страна на бургазлии, увериха от общинската администрация.


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Vandali-razrushiha-detski-kut-i-stulb-na-centura-219200
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.