Обучават 800 полицаи да общуват
Автор: Екип Burgas24.bg 16:33 / 29.12.2010Коментари ()1529
© Burgas24.bg
Проект "Социално компетентни полицейски служители в близост до обществото" ще обучи 800 български полицаи, в това число и униформени от Бургаската Областна дирекция на МВР. Това предаде репортер на Burgas24.bg.

Целта на проекта е да развие допълнителна социална компетентност у полицаите, както и у частните охранители. Според проекта това може да стане чрез адаптиране на иновативна методика и създаване на центрове в страната. Обучението ще се извършва от специалисти на Института по психология към МВР.

Психолозите ще провеждат занятия по обучение на полицейските служители в ефективни комуникации, решаване на конфликти, взаимоотношения с гражданите, работа в екип, управление на професионалния стрес и планиране и организиране на дейността.

Един от ръководителите на проекта от страна на ОД на МВР Бургас, Ани Василева - ръководител на Психолабораторията към бургаската дирекция сподели, че социалните умения на полицейските служители са ключов критерий за оценка на тяхната професионална пригодност и фактор за успешна реализация, тъй като работата ив се осъществява посредством комуникацията с гражданите и институциите. Това се отнася и за всички заети в право-охранителната система в частния и публичния сектор извън МВР.

Умението на социална комуникация е процес, който се усъвършенства през целия живот.Възможност, която е от изключителна необходимост по време на работа на униформените служители, възможност , която ще подобри работата на полицаите.

Проектът е с продължителност две години- до 30 септември 2012 г.Про време на работата му ще бъдат създадени 8 центъра са професионално обучение за развитие на социални умения на служителите в право-охранителната система

 



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obuchavat-800-policai-da-obshtuvat-218099
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.