Най-любимата коледна песен дело на бургазлия
Автор: Екип Burgas24.bg 08:41 / 28.12.2010Коментари ()1069
©
В навечерието на най - светлия празник една класация обяви песента "Коледа дойде" за най-любима българска коледна песен. С убедително мнозинство от 52,59% песента на Димитър Атанасов и колегите му от известен телевизионен формат, спечели музикалните фенове. В проведеното гласуване бяха номинирани много доказани и обичани изпълнители, но очевидно тази коледна песен е намерила място в коледния дух на българите.
 
"Изключителна чест е за мен като автор и участник в проекта. Радвам се, че слушателите харесват песен от новата българска музика. Част от успеха може би се дължи на борбата с еднообразието. Другата част от успеха е благодарение на екипа на песента. Надявам се хубавата нова музика винаги да има място в българския ефир." каза Димитър Атанасов за бургаските медии. Това е техният музикантски начин да поздравят своите почитатели за празниците. 

Екипът на песента е подготвил нов сайт. Там всеки може не само да чуе и да види любимите си изпълнители. Изненадата на сайта е безплатно и напълно легално теглене на песента и клипа на "Коледа дойде". А за големите ентусиасти е направена специална караоке версия. 

За песента

През 2009 Димитър Атанасов решава да събере част от изпълнителите от формата. Като автор на проекта той създава музиката и аранжимента, а поетесата Бистра Александрова -текста. Заедно с Вики, Ели, Русина, Симона, Преслава, Дарко, Боян и Александър вдъхват живот на песента "Коледа дойде". За един месец студийните записи и снимането на клипа се случват и Рождество Христово зазвучава с "Коледа дойде".

Проектът спокойно може да се нарече бургаски. Освен Митко в песента чуваме и гайдата на Петко Янгозов, както и цигулката на Даниела Кожухарова.


След като няколко седмица преди Коледа се появи класация за най-досадна коледна песен, режисьорът Андрей Хадживасилев прави за най-обичана такава. Той казва, че обича коледното настроение и смята, че по време на коледните празници, а и не само, трябва да се обединяваме около положителни каузи. Гласуването в сайта приключи в 0:00 на 25 декември. От близо хиляда гласували повече от половината са избрали именно бургаския проект. "Песента е много приятна с коледно, но и с патриотично звучене на гайда." смята още Хадживасилев.

Инициативата организира и допитване за най-любима чужда песен. На първо място е All I Want for Christmas на Марая Кери, последвана от класическия хит Let it Snow! Интересно е, че песента Last Christmas на Джордж Майкъл обявена за най-досадно коледно парче, тук е в челната тройка за най-обичано.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Nai-lyubimata-koledna-pesen-delo-na-burgazliya-217700
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.