Стана ясно как ще приключи делото за източените от НАП данни на над 6 милиона българи
Автор: Петър Дучев 13:17 / 12.06.2024Коментари ()1254
©
В петък съдът решава дали да одобри споразумение за хакнатите и изтекли данни от НАП пред лятото на 2019 година. Това съобщиха за "Фокус" от съда.

За 14 юни от 10.30 часа е насрочено заседание, на което СГС ще разгледа внесено от прокуратурата споразумение с Кристиян Бойков. Първоначално той беше обвинен в тероризъм, след източването на лични данни от НАП, но през април миналата година СГС върна делото на прокуратурата заради допуснати съществени нарушения.

С внесеното сега в СГС споразумение прокуратурата и Бойков се съгласяват наказателното производство срещу него за извършено компютърно престъпление да бъде прекратено и да му бъде наложено административно наказание глоба.

Припомняме, че на 15 юли 2019 г. стана ясно, че от масивите на Националната агенция за приходите са изтекли данните на над 6 милиона души. Малко след това бяха арестувани собственикът на фирмата за киберсигурност "ТАД Груп" Иван Тодоров и служителят му Кристиян Бойков. Тогава те получиха обвинения за кибертероризъм.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Stana-yasno-kak-shte-priklyuchi-deloto-za-iztochenite-ot-NAP-danni-na-nad-6-miliona-bulgari-2149289
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.