Участъкът Карнобат - Бургас от автомагистрала "Тракия" е рисков за снегонавявания
Автор: Екип Burgas24.bg 12:57 / 12.12.2010Коментари ()1888
© Burgas24.bg
Участъкът Карнобат - Бургас от автомагистрала "Тракия" е рисков за снегонавявания, съобщи директорът на Областно пътно управление - Бургас Митко Порязов. Снегонавявания имаше и миналата година и докато техниката пробие преспите, се налагаше магистралата да бъде затваряна периодично. "Трудностите действително са много и те са свързани главно с построяването на автомагистралата. Там има лоши елементи отнасящи се до габарити, надлъжни наклони, радиуси на криви и също проблемен е югозападния подход от град Карнобат. Следващият фактор е неблагоприятното разположение на АМ "Тракия", което спомага за получаване на навявания. За голяма част от снегонавяванията на дясното платно също допринася и стоманената предпазна ограда, като разделителна ивица. Взели сме определени мерки за осигуряване на проходимостта на автомагистралата. Има денонощно дежурство и в момента има струпана техника и чака, когато завали сняг, да влезе в действие.

Относно подобряването на самата магистрала сме предложили на Агенция "Пътна инфраструктура" да възложи проучване на самото трасе с оглед предприемане на мерки за предотвратяване или ограничаване на снегонавяванията. Това може да стане чрез изграждане на снегозащитни зелени пояси или да се реализира с доставка на инвентарни щитове, които могат да се определят в последствие", каза Митко Порязов.
На територията на областта има и други рискови през зимата участъци. Освен автомагистралата, такъв рисков път е югозападният подход от град Карнобат. Други опасни отсечки са път I-6 "Карнобат - Бургас", път I-9 "Слънчев бряг - Бургас". Път II - 79 "Средец - Бургас" и път II -99 "Бургас - Созопол". Проблемни са още Ришки проход, пътят Обзор - Слънчев бряг и Айтоски проход. Тези участъци са наблюдавани приоритетно и там вече има денонощно дежурство, посочи Митко Порязов и изрази надежда, че служителите на наетите фирми и на областно пътно управление ще се справят със зимата в Бургаско, но хората не бива да забравят, че понякога човек е безсилен срещу природата.

Източник: агенция "Фокус"




Още по темата: общо новини по темата: 131
07.03.2011 »
07.03.2011 »
07.03.2011 »
02.03.2011 »
02.03.2011 »
02.03.2011 »
предишна страница [ 1/22 ] следващата страница
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Uchastukut-Karnobat-Burgas-ot-avtomagistrala-Trakiya-e-riskov-za-snegonavyavaniya-214241
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.