Рибена чорба за туристи на остров Св. Анастасия
Автор: Екип Burgas24.bg 12:23 / 12.12.2010Коментари ()1241
© Труд
Уютен ресторант, в който туристите ще се гощават с ароматна рибена чорба, сготвена по стари бургаски рецепти, ще посреща гости на остров "Света Анастасия". Парчето земя в морето срещу Бургас , се превръща в голяма туристическа атракция, след като за това ще бъдат отпуснати над 6 милиона лева по проекта "Културно-историческо наследство", съобщи общинската съветничка Диана Йорданова.

Рибата, прясно уловена ще носим ние, зарече се и кметът на рибарското селище Ченгене скеле Стоян Боев. Първо, обаче, на острова трябва да се направи кей, където лодките да акостират.

Решението за превръщането на острова в глезотия за туристите е заради факта, че за гостите на Бургас няма много развлечения. Туристическият маршрут ще тръгва от най-красивия храм на града "Св. Св. Кирил и Методий", ще минава през музеите и Алеята на възрожденците в морската градина, до символа на Бургас - мостика. Оттам корабчета ще превозват гостите до острова "Света Анастасия" с половин часово екзотично пътуване сред морските вълни.

Идеята е, освен ресторант, на острова да бъдат възстановени църквата и всичко останало,свързано с автентичния му вид, и с историята му.

Източник: в. "Труд"



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Ribena-chorba-za-turisti-na-ostrov-Sv-Anastasiya-214231
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.