Експерти посочиха кое месо може да ни докара рак
Автор: Екип Burgas24.bg 14:19 / 06.06.2024Коментари ()1282
©
Експертите са сигурни, че за поддържане на здравето е по-добре напълно да се изключи свинското месо от диетата, тъй като този продукт може да причини много заболявания. Различни изследвания показват, че свинското месо съдържа огромно количество мазнини, слуз, хистамини и опасни хормони. Има и вещества, които започват да гният в червата на човека. В резултат на това потребителят се сблъсква с кожни заболявания, артрит, артроза и дори хормонален дисбаланс.

По-долу са изложени някои факти, които след като прочетете определено ще искате да намалите количеството свинско месо в диетата. Поради хормоните на растежа, съдържащи се в месото, тялото на човек излиза от баланс. Започват патологични процеси, сред които затлъстяването и появата на злокачествени или доброкачествени тумори.

В свинското има хистамин, вещество, което предизвиква алергични реакции. Заради него е възможно възпаление на апендикса, развитие на фурункулоза, дерматит, екзема. Свинската кръв е пълна с онкогенни агенти, те са маркери на рака. Ако ядете свинско месо в състояние на стрес, излишните килограми се появяват за няколко дни.

По отношение на вредата върху организма, свинското месо е сравнимо с алкохола и цигарите, тъй като съдържа канцерогени. Налична е известна информация за канцерогенността на половите хормони на животното.

Препоръчваме да намалите консумацията на свинско месо, като не е нужно напълно да го изключвате от менюто си. Тук си струва да припомним поговорката, че дори отровата в малки дози е полезна. Въпреки че свинското има редица сериозни недостатъци, то има и положителни качества, пише zdrave.to. Например, насърчава развитието на кръвни клетки и подобрява метаболизма поради съдържащите се витамини и бързото усвояване.


Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Eksperti-posochiha-koe-meso-mozhe-da-ni-dokara-rak-2141904
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.