Нов Колективен трудов договор за общинските социални работници
Автор: Екип Burgas24.bg 16:07 / 16.11.2010Коментари ()884
©
Новият колективен трудов договор на служителите в социалните заведения към Община Бургас бе подписан днес. Документът урежда трудовите и осигурителните взаимоотношения между Общината, представлявана от кмета Димитър Николов, и служителите в осем социални звена - Домашен социален патронаж, Дом за стари хора "Цвета и Ана Върбанови", Защитено жилище /ЗЖ/ за хора в риск, ЗЖ за хора с умствена изостаналост, Център за социална рехабилитация на хора със зрителни увреждания, Обединено счетоводство за обслужване на социални заведения, Дом за деца лишени от родителски грижи "Александър Георгиев Коджакафалията".

В новия двугодишен КТД са договорени въпросите, свързани с трудовата заетост и професионалната квалификация; работното време, почивките и отпуските; трудовите възнаграждения и обезщетения; здравословните и безопасни условия на труд; социално-битовото осигуряване; работното облекло; условията за синдикална дейност.

Документът бе подписан без възражения и от двете страни, представлявани съответно от заместник-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян и председателите на синдикалните организации Румяна Колева и Николай Димитров.

Новият КТД е изготвен в резултат на ползотворен диалог между администрацията и синдикатите, като е намерен балансът между изискванията на социалните работници и бюджетните възможности на Общината, заяви при подписването д-р Мануелян.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Nov-Kolektiven-trudov-dogovor-za-obshtinskite-socialni-rabotnici-207178
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.