90% от бургаските таксиджии нямат GPS системи, разчитат на стари методи
Автор: Екип Burgas24.bg 16:18 / 25.10.2010Коментари ()631
© Burgas24.bg
90% от таксиметровите коли в Бургас нямат GPS-системи, а разчитат на диспечери и на радиостанции, това заяви Стилян Христов, представител на сдружението на таксиметровите превозвачи в града. По думите му, само една таксиметрова компания разполага с GPS-система, паник бутон, и с камери за видео наблюдение.

"Болшинството от таксиметровите превозвачи в града разчитат на късмет, на "остарели методи, като радиостанции или диспечер в случай на нужда от помощ. До скоро колите на всички фирми имаха връзка с т.нар.система "жълт пръстен". Чрез нея колите, освен с радиостанции и диспечери, са свързани също с Областна дирекция на полицията", каза Христов. Според него изграждане на GPS-система не могат да си позволят всички таксиметрови служби.

"Това са инсталиране на хардуер и на софтуер. Само хардуера струва между 350 и 1 500 лева. Поради икономически причини не всеки може да си позволи. Това е като да си купиш обувки от пет или от петстотин лева, същото е", категоричен е Христов. Той допълни, че всички превозвачи имат желание да изградят GPS-системи, само така те ще са сигурни на пътя. През изминалата година нападенията на некоректни клиенти срещу таксиметрови шофьори бяха нееднократни.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/90-ot-burgaskite-taksidzhii-nyamat-GPS-sistemi-razchitat-na-stari-metodi-201595
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.