Деца спасиха животни и растения в картини
Автор: Екип Burgas24.bg 15:49 / 25.10.2010Коментари ()891
©
Птици, животни и дървета от сухи листа, птичи пера, миди и раковини оживяха върху паната на малките художници от ресурсния кабинет в ОУ "П. Р. Славейков", Бургас. Учениците изобразиха животни и растения, които искат да спасят. Така те изпратиха своето послание към бургазлии "Нека пазим природата чиста."

Докато децата се забавляваха, като изрязваха, лепяха и рисуваха заедно с мебелния дизайнер на "Акцент 3" ООД Лазарина Ротарова и студента по архитектура Нана Николова, Стоян Йорданов председателят на екосдружение "Агалина" и член на "Зелени балкани" разказваше за неповторимата природа на България.

Това бе краят на "Арт седмица с акцент" насочена към децата със специални образователни потребности към ОУ "П. Р. Славейков", която мебелната фирма организира като част от дългосрочната инициатива "Бизнесът помага, дори в криза".

"Ние от "Акцент 3" продължаваме да помагаме, защото истинското щастие е скрито в радостните детски очи. По този начин ние осмисляме съществуването си първо като хора и на второ място като фирма," сподели управителят Десислава Шопова.

Изложба с всички дванадесет пана изработени от децата предстои да бъде направена. Така бургаската общност ще може да види таланта на децата участвали в "Арт седмица с акцент".



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Deca-spasiha-zhivotni-i-rasteniya-v-kartini-201590
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.