Лесни начини как да различите истинското сирене от фалшивото
Автор: Екип Burgas24.bg 23:03 / 21.02.2024Коментари ()1562
©
Сиренето има много фенове. Както всъщност са и разновидностите на този млечен продукт. Но понякога, вместо истинско сирене, рискувате да купите фалшиво сирене с "тайни“ съставки.

Основните компоненти на натуралното сирене са мляко с добавка на ензими и закваски. Също така, специални бактерии са отговорни за вкуса и аромата на продукта, а млекосъсирващият ензим ренин е отговорен за образуването на изварата - зърното на сиренето. Освен това, в съответствие с рецептата, към продукта могат да се добавят сол и различни подправки.

Въпреки това, не винаги е възможно да сте сигурни, че сиренето, купено в магазин, е наистина естествено, дори ако има етикет с идеалния състав.

Възможно ли е да се разграничи висококачественото сирене на око? Според експерти, има няколко прости начина да тествате сиренето за натуралност.

1. Погледнете модела и формата

Когато избирате сирене, обърнете внимание на това как изглежда. Натуралното сирене има равномерна шарка и запазва формата си. Повърхността на продукта не трябва да е прекалено ярка - това може да означава добавяне на багрило.

2. Сгънете парчето

Ако сгънете парче сирене и то се напука, това е показател, че производителят е "овкусил“ сиренето с мляко на прах и палмово масло.

3. Попийте с хартиена салфетка

Това също е достъпен начин за проверка на качеството. Ако след това върху салфетката е останала мазнина, продуктът съдържа растително масло.

4. Осветете с UV лампа

Поставете сиренето под UV лампа. Ако видите жълт цвят, сиренето е натурално. Както отбелязва специалистът, други цветове може да показват, че имате фалшификат в ръцете си.

5. Фокусирайте се върху цената

Естественото, висококачествено сирене не може да струва по-малко от компонентите, от които е направено, actualno.com.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Lesni-nachini-kak-da-razlichite-istinskoto-sirene-ot-falshivoto-2013426
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.