Обсъждат доброто управление на "Странджа" на семинар в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 10:39 / 14.10.2010Коментари ()639
©
Българска фондация Биоразнообразие (БФБ) продължава серията от семинари и обучения за местните хора и институциите в района на Странджа. След успешния семинар в края на септември за местни предприемачи в с. Бръшлян, днес и утре в хотел "Атаген" в Бургас ще се проведе семинар не тема "Съвместно управление и разрешаване на конфликти в Природен парк "Странджа". В него ще участват представители на най-важните институции, които имат отношение към територията на Странджа - Дирекцията на Природния парк, МОСВ, Общините Царево и Малко Търново, Районната Дирекция погорите - Бургас, РИОСВ - Бургас, Областна администрация Бургас, Държавните горски стопанства в Царево, Малко Търново, Звездец и Кости, Държавно ловно стопанство Граматиково. Повечето от тези представители взеха участие в едно от учебните пътувания до Норвегия, организирано от БФБ.

Семинарът и обученията се провеждат в рамките на Проекта на БФБ "Сътрудничество за опазване на биоразнообразието и устойчиво местно развитие в Странджа планина", осъществяван с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Програмата на семинара включва лекции и дискусии по две основни теми - съвместно управление на защитените територии и разрешаване на конфликти. Подробно ще бъдат обсъдени механизмите за предотвратяване и овладяване на конфликти, опитът на Национален парк "Централен Балкан" или как се решават конфликти в български условия. Специално внимание ще бъде обърнато на възможностите за съвместно управление в района на Странджа, ще бъде споделен и успешен опит от Норвегия.

Лектори ще бъдат Бьорн-Арне Нес от Директората за управление на природата, Норвегия, Нела Рачевиц, Директор на Дирекцията на НП "Централен Балкан" и Пламен Димитров, Председател на Дружеството на психолозите в България.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obsuzhdat-dobroto-upravlenie-na-Strandzha-na-seminar-v-Burgas-198726
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.