Кметът на Несебър: Всичко, което съм казвал в предизборната кампания, съм го направил
Автор: Екип Burgas24.bg 10:47 / 09.10.2010Коментари ()1169
© Burgas24.bg
Няма да направя оценка на трите години от мандата ми като кмет, но ако видите моята предизборна платформа и я сравните с това, което е направено от общината, ще видите, че всичко, което съм казвал предварително, съм го направил. Това каза кметът на Несебър Николай Димитров.

"Един от нашите приоритети беше младото поколение и ние се заехме с детските градини. Направихме нови градини в Несебър, на градина в Равда, в Свети Влас, отделно ремонтирахме 3 градини. Направихме детска млечна кухня - първо в Несебър, а към 2010 година има детска млечна кухня в Равда, Влас и Обзор като вече организираме да има детска мбечна кухня в Олизаре, Кошарица, Тънково", каза кметът на Несебър. Той обясни, че се изгражда нова здравна служба в Свети Влас, нова многофункционална сграда в село Кошарица, проектирани са улици в новия ж.к. "Черно море" като е проведена процедура, но има технологични срокове, които трябва да се изчакат заради обжалване и ще започне асфалтиране.

"Всички паркинги, които се стопанисваха от частни фирми, се върнаха към общината и вече ние ги стопанисваме - паркингът в Стария град на Несебър е асфалтиран, направена е рампа за инвалиди, направени са стълби и подходи. Проблем с паркирането няма - изградени са информационни табла, които показват на кой паркинг по колко свободни места има. Така че ние изчистваме инфраструктурните проблеми. В селата асфалтирахме улици, ремонтирахме уличното осветление. Наблягаме най-вече на инфраструктурата", каза още Димитров. Той заяви, че общината има готовност да построи нова детска градина в Стария град на Несебър. ".Там трябва съгласуване с Националния институт за недвижимо културно наследство. Отделно проведохме много инициативи за опазване на паметниците на културата, трансформирахме алейната търговия. Изградихме два нови базара в Несебър и изнесохме една част от търговията там", обобщи Николай Димитров свършеното за три години в Несебър.

 

Източник: Агенция "Фокус"



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Kmetut-na-Nesebur-Vsichko-koeto-sum-kazval-v-predizbornata-kampaniya-sum-go-napravil-197529
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.