БДЖ гарантира за спазване на условията за безопасност във влаковете
Автор: Екип Burgas24.bg 15:22 / 08.10.2010Коментари ()402
© Burgas24.bg
Във връзка с решение на Софийски административен съд, че част от влаковете и локомотивите са с изтекъл сертификат за безопасност, "БДЖ" ЕАД уточняват, че срокът за обжалване тече от датата на получаване на решението на Софийски административен съд. Решението е получено в "Български държавни железници" ЕАД на 27-ми септември 2010 г., т.е. срокът тече от 28-ми септември 2010 г. и изтича на 11-ти октомври 2010 г.

Днес "Български държавни железници" ЕАД подадоха своята жалба по това решение чрез Административния съд София-град до Върховния административен съд.

Основен приоритет на националния железопътен превозвач е осигуряването на безопасността и сигурността на превозите на пътници и товари. Техническата безопасност е един от водещите елементи на цялостната система за управление на безопасността в "Български държавни железници" ЕАД.

Системата за контрол и технически проверки на подвижния състав (локомотиви и вагони), е регламентирана с вътрешно-ведомствени нормативни актове и гарантира безусловното спазване на изискванията за безопасност и сигурност.

За да осигурят необходимото ниво на безопасност на железопътния състав, "Български държавни железници" ЕАД са изградили стройна структура от взаимно свързани дейности по техническо поддържане и ремонт на подвижния състав, технически прегледи, независим мониторинг и управление на безопасността.

На всички пътнически вагони се извършва и ежедневен технически преглед в депо или екипировъчен пункт. Този преглед касае годността на вагона за безопасно движение, както и безопасността и сигурността на пътниците.



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/BDZh-garantira-za-spazvane-na-usloviyata-za-bezopasnost-vuv-vlakovete-197356
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.