Обучиха в червенокръстките ценности нови доброволци
Автор: Екип Burgas24.bg 16:51 / 04.10.2010Коментари ()587
©
На 3 октомври в залата по първа помощ в офиса на БЧК-Бургас младежката организация проведе обучение за новопостъпили доброволци.

21 младежи от различни бургаски училища на възраст от 13 до 18 години взеха участие в обучението за придобиване на Общи знания за Червенокръсткото движение. Те се запознаха с биографията на швейцареца Анри Дюнан, познат още като "баща на Червения кръст" и Нобелов лауреат, със структурата на организацията, нейните принципи, емблемата и основните сфери на дейност в международен мащаб. Доброволците научиха повече за клубовете в БМЧК-Бургас и дейностите, които се развиват в направленията Здравна просвета, Първа помощ, Социално-помощни дейности и Екология.

Обучението за новоприети доброволци бе обогатено с модул "Промоция на хуманитарните ценности", в който младежите дефинираха понятия като дискриминация, стереотипи, ксенофобия, расизъм и др. Те проведоха дискусия за дискриминираните групи у нас и посочиха примери за нетолерантно отношение, извадени от ежедневието им в училище. На финала те се обединиха около тезата, че е важно да бъдем толерантни помежду си и да зачитаме правата на всеки един човек.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obuchiha-v-chervenokrustkite-cennosti-novi-dobrovolci-196126
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.