Всички бургаски училища са проверени за пожарна безопасност
Автор: Екип Burgas24.bg 09:27 / 25.09.2010Коментари ()577
© Burgas24.bg
Всички бургаски училища и детски градини са проверени от инспектори на "Пожарна безопасност", каза Димитър Перифанов, началник на служба "Пожарна безопасност и спасяване" - Бургас. Изпратено е писмо до Община Бургас с пропуските по училищата. Най-честите нарушения в учебните заведения са неотделяне на стълбищните клетки от етажите, което се изисква по нормативи.

"Тъй като на много места е имало такива врати и те са били остъклени, в такава ситуация има опасност децата да счупят стъкло и да се порежат. Затова директорите са премахнали тези врати, но по наши предписания ще бъдат възстановени, но няма да бъдат остъклени", обясни Перифанов. 

Бургаските училища се проверяват по разпореждане на Националната служба в края на май, когато училищата започват да излизат във ваканции и започват плановите ремонти в тях. При проверките като се констатира някакъв пропуск се прави предписание и от своя страна директорите на училища заявяват предписанията в Община Бургас.

"Но понякога не се случват тези неща, тъй като ремонтите в училищата тази година бяха по европейски програми и най-вече по програмата за достъпна среда и там няма как да се прави нещо друго, освен това по програмата. Така че има неща, които трябва още да се отстранят, но с течение на времето ще бъдат коригирани", обясни още Перифанов.

По програма децата от първи до десети клас имат по една лекция по пожарна безопасност в часовете на класния ръководител. Инспекторите проверяват и дали се водят тези часове.


Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Vsichki-burgaski-uchilishta-sa-provereni-za-pozharna-bezopasnost-193955
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.