Китен разделен за Търговския център
Автор: Екип Burgas24.bg 09:48 / 10.09.2010Коментари ()487
© Burgas24.bg
Жителите на Китен са разделени на две крайности в позициите си за довършването на един от паметниците, чието строителство е започнато от бившия кмет на община Приморско Димитър Димитров - Търговският център. Част от местните хора, които се занимават с търговия са обезпокоени, че пускането на новите магазини ще се отрази зле на бизнеса им, коментираха общински съветници. Друга част пък искат строежът, който се е превърнал в една от язвите на крайморското селище, да бъде завършен. Шефът на местния парламент Пламен Георгиев очаква най-късно през следващата седмица да получи становището на кмета на Китен Атанас Михов и на кметския съвет по въпроса, за да бъде включен за разглеждане на следващата сесия.

Строителството на масивния търговски обект върху площ от 543 кв. метра е започнато преди години с общински пари. Проектът предвижда той да е на 2 етажа, на които да са разположени 21 магазина, но в момента прилича на недовършена и занемарена крепост. Разчетите сочат, че за дострояването му са необходими 350 хиляди лева.

През август сегашният кмет на общината Лиляна Димова внесе предложение да бъде обявен конкурс за отдаване под наем на обекта, като евентуалният бъдещ наемател трябва да довърши изграждането му като през първите 4 години след сключването на договора ще бъде освободен от плащане на наем. След това сумите, които ще влизат в общинския бюджет, ще са 65 хиляди лева годишно.

В проекта е заложено и строителство на грандоманска часовникова кула, за чието изграждане, според изчисленията, ще са необходими 60 хиляди лева.

През отпускарския период докладната на Димова беше отложена именно заради липсата на становище от кметския съвет в Китен и заради разнопосочните коментари на местните жители. " Аз считам, че е редно при такава голяма инвестиция, касаеща обект, който ще се отдава за дългосрочен период от 10 години, да изслушаме позицията на жителите на Китен", мотивира се тогава председателят на Общинския съвет Пламен Георгиев.

 

Източник: factor-bs.com



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Kiten-razdelen-za-Turgovskiya-centur-190465
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.