Отварят млечна кухня и социален патронаж в Меден рудник
Автор: Екип Burgas24.bg 17:17 / 22.08.2010Коментари ()1425
© Burgas24.bg
Докладна записка от зам.- кметът на Община Бургас Красимир Стойчев предвижда тегленето на инвестиционен кредит от "Хляб и хлебни изделия" ЕООД в размер на милион и 400 хиляди лева за преустройство на сграда в к-с "Меден рудник" и за закупуване на машини и съоражения за нея.

В сградата се предвижда да бъдат разкрити "Детска млечна кухня" и "Домашен социален патронаж". В капиталовата програма на бюджет 2010 г. на Община Бургас беше заложено изграждането на кухня за "Детска млечна кухня" и "Домашен социален патронаж" в к.с. " Меден рудник" в сградата, собственост на "Хляб и хлебни изделия" ЕООД.

В тази връзка е разработен проект за преустройство на сградата с количествено-стойностна сметка в размер на 2 178 000 лева. В проекта е предвидено изграждането на две самостоятелни кухни с прилежащите за всяка една от дейностите помещения. В докладната се казва, че в създалата се икономическа ситуация прави невъзможно финансирането и изграждането на обекта по предвидения начин. С решение на Общински съвет от 22 юли отпадна за финансиране от капиталовата програма на Община Бургас за 20 Юг.

От общинската администрация са преработели проекта с цел по- ефективно използване на производствените помещения и съответно намаляване на разходите. Според разчетите на общинската администрация при оптимизацията предварителните разходи ще се намалят наполовина. Според докладната е целесъобразно преустройството да бъде осъществено от "Хляб и хлебни изделия" ЕООД, като собственик на сградата, чрез включването на този проект в инвестиционната програма на предприятието.

При строителството фирмата ще ползва данъчен кредит от около 250 хил. лв., докато Община- Бургас, като инвеститор е в невъзможност да го ползва. "Хляб и хлебни изделия" ЕООД" има възможност да усвои инвестиционен банков кредит при положение, че пазарната стойност на обекта гарантира този кредит. Предложението ще бъде гледано на следващата сесия на Общинския съвет в Бургас утре.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Otvaryat-mlechna-kuhnya-i-socialen-patronazh-v-Meden-rudnik-186290
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.