До 10% по-малко българи са си позволили почивка на море това лято
Автор: Екип Burgas24.bg 13:33 / 22.08.2010Коментари ()398
© Burgas24.bg
Между 5 и 10% по-малко българи са си позволили да отидат на море това лято в сравнение с 2009-а. Заради кризата мнозина са предпочели да гостуват на приятели, за да спестят средства са хотел. В същото време туроператорите отчитат бум на българите, които са избрали почивката на родното ни Черноморие. Ръстът в сравнение с миналата година е над 25%. Не малка част от тях се обръщат към туристичеки агенции, за да организират почивката си.

"Особено за организирани пътувания на север от Бургас, защото там българските туроператори имат доста добри позиции в някои комплекси и въпреки презастрояването качеството на услугата е доста високо. Цените тази година бяха много ниски, така че доста клиенти се обърнаха към туопрераторите", споделя Василка Панковска.

Въпреки кризата се е запазил броят на българите, избрали да отидат на море в Турция. Очаквано туроператорите обаче отчитат спад в резервациите за другата ни южна съседка Гърция.

Обстановката там трайно се влоши най-малко имиджова като туристическа дестинация. Свързано беше със стачките и затворените погранични пунктове. После дойде бензинът. После дойдоха и комарите. Като цяло особено клиентите, които са от София, препочитат Гърция, но спад има, обяснява Панковска.

10-15% по-малко българи ще почиват в Гърция тази година.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Do-10-po-malko-bulgari-sa-si-pozvolili-pochivka-na-more-tova-lyato-186241
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.