Официално откриват фестивала "Жреци на музите" в Царево
Автор: Екип Burgas24.bg 08:45 / 21.08.2010Коментари ()536
Международен младежки фестивал на изкуствата "Жреци на музите" организират в Царево, съобщиха от пресцентъра на общината. Очакват се около 300 участници от осем български града - София, Враца, Ямбол, Пловдив, Стара Загора, Кнежа, Перник, Царево. Общо 23 творчески формации и самодейни колективи, както и 15 индивидуални изпълнители, ще се включат във фестивала. На морските сцени ще бъдат представени всички видове изкуства - театър, кино, изобразително изкуство, фотография, балет, народни танци, солови и групови музикални изпълнения. И тази година фестивалът няма да има състезателен характер и ще даде възможност на всеки участник или група да демонстрират талант, без каквито и да е притеснения за призови места и съревнование. Организаторите са оставили преценката на публиката по Южното Черноморие, която вече пета година оценява подобаващо младите жреци на музите.

Фестивалът запазва своята "пътуваща" форма, като няма да се ограничи върху една, а ще се проведе на седем сцени - Царево, Китен, Лозенец, Приморско, Ахтопол, Синеморец, Варвара. Така жителите и гостите на всяко от тези прекрасни кътчета на България ще имат възможността да видят и чуят изпълненията на участниците, защото фестивалът идва при тях в буквалния смисъл на думата. В рамките на артсъбитието всяка вечер под открито небе ще се провеждат концерти, спектакли, пърформанси, презентации и хепънинги, фото и арт изложби. Фестивалът ще продължи до 30 август.
Официалното откриване на фестивала ще се състои от 21.00 часа тази вечер. Фестивалът ще се проведе на сцената пред читалище "Георги Кондолов" в Царево. По този повод кметът на община Царево Петко Арнаудов организира пресконференцията в 19.30 часа преди откриването на събитието.




Още по темата: общо новини по темата: 3
23.08.2010 »
22.08.2010 »
17.08.2010 »
Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Oficialno-otkrivat-festivala-Zhreci-na-muzite-v-Carevo-186029
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.