Отиде си голям шеф-готвач, а причината е просто – алергия | ||||||
| ||||||
Киарело почина в петък в град Напа поради алергична реакция, която е довела до анафилактичен шок, казаха от екипа на Киарело – "Групо Киарело“. Той е бил в болницата, където е получавал лечение за алергичната реакция през последната седмица. Не са ясни подробностите за това как е развил алергичната реакция. Киарело, който е възпитаник на Американския кулинарен институт в Ню Йорк, отваря първия си ресторант в град Маями, когато е едва на 22 години. След това той основава други ресторанти около Напа и Сан Франциско – сред тях са "Ресторант Тра Вине“, "Кокета“, "Отимо“ и "Ботега“. "Ботега“ е избран за един от най-добрите нови ресторанти в САЩ от сп. "Форбс“ и "Ескуайър“. През 1985 г. сп. "Фуд енд Уайн“ обявява Киарело за готвач на годината, а през 1995 г. той получава наградата за готвач на годината на Американския кулинарен институт. През 2011 г. Киарело става част от три телевизионни кулинарни състезания, а през 2013 г. е обявен за готвач на годината и от сп. "Ескуайър“. През 2016 г. Киарело е обвинен в сексуален тормоз от двама бивши служители на ресторант "Кокета“. Съдебните дела, заведени от служителите, приключват през следващата година. Киарело е и автор на няколко кулинарни книги. Има четири деца от съпругата си Айлийн. |