Третото издание на Spirit of Burgas счупи всички рекорди
Автор: Екип Burgas24.bg 11:14 / 18.08.2010Коментари ()36979
Три се оказа магическо число за SPIRIT of Burgas, след като таз-годишното трето издание на фестивала бе посетено от 20% повече публика, имаше 2 пъти повече къмпингари и премиерната нощ с участието на The Prodigy като хедлайнер на основната сцена бе продадена напълно.

Третото издание на SPIRIT of Burgas се проведе от 13ти до 15ти август 2010г. Той е разположен на Централния плаж на Бургаския залив и едно от нещата, които превръща фестивала в уникално събитие е красивата гледка към Черно море. И тази година хиляди фестивални фенове стъпиха на пясъка и се забавляваха заедно в продължение на три последователни нощи. Температурата този път бе наистина много висока - и в буквален и в преносен смисъл. На 7 сцени се изявиха повече от 100 артиста, предлагащи на феновете изключително разнообразие от музикални жанрове като рок, рап, денс, дръм-енд-бейс, джаз, блус, реге, ска и електронна музика.

Основната сцена бе поле за изява на големи интернационални имена като Andy C, Apollo 440, DJ Shadow, Gorillaz Sound System, Grandmaster Flash, Serj Tankian, The Prodigy и Unkle. За жалост феновете не успяха да се срещнат с Everlast, който отмени своето участие на фестивала в събота, на 14 август, заради неочаквано заболяване. Шоуто обаче трябва да продължи, затова на негово място на основната сцена застана популярната не само у нас, но и в цяла Европа българска банда Wickeda и подгря по подобаващ начин публиката за появата на хедлайнера на вечерта - Unkle.

Какво казаха участниците във фестивала за самия фестивал:

"Да свирим на основната сцена на SPIRIT of Burgas за нас беше страхотно преживяване! Публиката беше наистина чудесна и си личеше, че се забавлява заедно с нас," каза Ерол - фронтмена на Wickeda, веднага след слизането на групата от основната сцена.

"Фестивал, който направо чупи всякакви рекорди, заради морето, плажа, слънцето и многото усмихнати хора, които определено знаят как да се забавляват... как да не се влюбиш при това положение в такова страхотно събитие!" Ewan McFarlane, фронтмен на Apollo 440.

"Това бе моето идване в България. Очарован съм от красивата гледка към морето, която ми се разкри от сцената. Публиката беше пълна с енергия и определено искам да дойда отново тук!" сподели DJ Shadow.

Община Бургас и кмета на града - господин Димитър Николов подкрепят SPIRIT of Burgas не само в морален аспект, но и в качеството си на съорганизатори на фестивала. Този музикален форум е не просто повод за забавление на различни групи от хора, но се превърна и в причината, поради която днес вече Европа и света идентифицира много по-добре град Бургас като туристическа и културна дестинация. Тази година събитието бе посетено и от финансовия министър на страната ни - г-н Симеон Дянков, който дойде специално за гига на Gorillaz Sound System.

Мнението си за фестивала можете да дадете освен в коментарите под статията и в анкетата на главната страница на Burgas24.bg, който бе един от медийните партньори на събитието.




Още по темата: общо новини по темата: 55
05.11.2010 »
14.10.2010 »
07.10.2010 »
22.09.2010 »
21.09.2010 »
20.08.2010 »
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница
Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Tretoto-izdanie-na-Spirit-of-Burgas-schupi-vsichki-rekordi-185348
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.