Протест за спрения ремонт на пътя за Малко Търново
Автор: Екип Burgas24.bg 10:52 / 18.08.2010Коментари ()845
© factor-bs.com
Населението на Малко Търново ще излезе на протест на 3 септември заради спрения ремонт на пропадналия път към града. Това съобщи вчера зам.-кметът на общината Илиян Янчев. Бунтът се организира от инициативен комитет "Път за Малко Търново". "Търпеливо и безропотно чакахме смирено държавата да прецени, че е дошло времето да се погрижи и за нас. С облекчение приехме новината, че проблемният участък е включен в проект, финансиран от Световната банка", обясни Димитър Стоянов, председател на комитета.

Още през март т.г. председателят на транспортната комисия към парламента Иван Вълков съобщи, че парите са намерени и ремонтът на пътя ще започне през април. Участъкът от пътя Бургас - Малко Търново, който трябва да се реконструира, е с дължина 62 км.

След конкурс за изпълнител бе избрана шуменската фирма "Автомагистрали Черно море". Реконструкцията започна, а срокът за завършването бе две години. Най-неочаквано през юли финансовият министър Симеон Дянков заяви, че е решил да отложи някои от проектите, сред които и ремонтът на пътя за Малко Търново. Мотивите му са, че независимо от това, че има достатъчно средства за съфинансиране, ще навлезем в дефицит, ако се похарчат.

Междувременно през пролетта неочаквано се активизира свлачище и част от пътя в местността Босна пропадна. Шосето е апокалиптична гледка и от там не може да се мине. Движението е отбито по стар черен път.

Фирмата - изпълнител бе започнала и рехабилитация на моста и в момента е проходимо само едното платно, като другото е без асфалтово покритие и без защитни парапети. Затова там движението е само за каскадьори, а ежедневно преминават стотици автобуси, ТИР-ове и леки автомобили.

Населението се притеснява от зимата, когато комбинацията от тесен път с дупки, черен път и необезопасен мост е убийствена за преминаващите.

Източник: factor-bs.com




Още по темата: общо новини по темата: 13
17.11.2010 »
05.11.2010 »
02.11.2010 »
03.09.2010 »
27.08.2010 »
26.08.2010 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница
Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Protest-za-spreniya-remont-na-putya-za-Malko-Turnovo-185337
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.