Увеличават полетите Бургас - Москва
Автор: Екип Burgas24.bg 10:45 / 10.08.2010Коментари ()2176
© Burgas24.bg
"България Еър" има възможност за евентуално увеличаване на полетите от Варна за Москва, каза  Гриша Дженков, търговски директор на компанията.

Компанията изпълнява редовни полети към Москва от София, Варна и Бургас. От Бургас за Москва също имаме възможност по принцип, но там сме ограничени от двустранната спогодба между България и Русия по отношение на броя на полетите, които може да изпълняваме седмично. Ако руското правителство разреши, имаме възможност да пуснем допълнителни полети при необходимост, обясни Дженков.

От София до Москва също има възможност за увеличаване на полетите, но според него, сега няма такава необходимост, тъй като основният интерес от Русия през летния сезон е към полети до Варна и Бургас. Към момента има места по редовните линии, отчита се и леко повишаване на търсенето. По принцип има увеличение за целия сезон. Последните дни Москва е обвита от гъст дим, причинен от торфените пожари в района на руската столица. Очаква се температурите в руската столица да останат около 39 градуса до следващата неделя, прогнозират синоптици.

Заради проблемите в Москва са се увеличили руските туристи у нас, съобщи пред "Фокус" Румен Драганов - директор на Института за анализи и оценки в туризма.

"Много майки с деца пристигнаха в България и това се забелязва по всички курорти - най-вече по Южното Черноморие, Слънчев бряг. Очаквахме средно увеличение от 8% от началото на годината, но в последните три седмици увеличението е около 12%. Втората половина на юли и началото на август сме имали 36 000 руснаци по организирани програми, а сега има 42 500", каза Драганов.

Източник: Агенция "Фокус"



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Uvelichavat-poletite-Burgas-Moskva-183617
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.