Адска жега по Черноморието, влагата вдига температурите с 13° отгоре
Автор: Екип Burgas24.bg 09:45 / 08.08.2010Коментари ()1461
© Burgas24.bg
Непоносим задух мъчи туристите по Черноморието ни. Във Варна термометърът вчера показваше 32 градуса, но заради влажността (85%) усещането беше за 45 градуса. В Бургас беше почти същото - жегата беше като при 43 градуса.

Въздушната маса над страната ни е гореща, но влажна. Заради убийствената горещина в съчетание с лепкавия въздух видимостта вчера по морето бе намалена на 10 км въпреки слънчевото време.

Вчера от спешния център във Варна на пет пъти са оказали помощ на колабирали възрастни хора. Според дежурните лекари те сами са си виновни, защото не се скрили на сянка.

"Съботата бе първи ден за получаване на пенсии и възрастните хора хукнаха към пощенските клонове. Един колабира в центъра, а друг в квартал Аспарухово, обясниха от "Бърза помощ".

Лекарите се чудеха как може 86-годишен да копае в 13 часа на лозето си. 75-годишен жител на варненско село пък по същото време се качил да прави ремонт на покрива си и също се сринал. 65-годишен припаднал, докато се разхождал по един от централните булеварди на Варна.

Туристите бягат на плаж независимо от тежкия въздух и често сядат по баровете да пият бира, а алкохолът прави жегата още по-тежка за понасяне.

Източник: в. "24 часа"



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Adska-zhega-po-Chernomorieto-vlagata-vdiga-temperaturite-s-13-otgore-183198
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.