Уникален учебен детски център отваря врати в Братово
Автор: Екип Burgas24.bg 16:29 / 03.08.2010Коментари ()2212
©
Първият частен английски детски център в Бургаски регион, ще отвори врати в началото на Септември, със одобрението на кмета на Бургас Димитър Николов. "Bratscool" предлага британския национален учебен модел на образование за деца от 2 до 5 годишна възраст.

Учебното заведение се намира в близкото до Бургас село Братово. Инвеститор е британският гражданин Пежман Варгаи, който управлява агенцията за недвижими имоти "British Developments". Капиталовложенията в детския център надхвърлят половин милион лева и резултатът е наистина впечатляващ. Г-н Варгаи е закупил някогашното изоставено училище през 2004 година. Идеята за детска градина, въпреки обсъждана доста време, се реализира сега.

Архитектурният проект на сградата отговаря на всички норми и изисквания за модерна и функционална образователна база. Класните стаи са просторни, с големи прозорци, предлагащи оптимална светлина и вентилация. Подовете са лускозно покрити със солиден дъбов паркет за топлина и комфорт на децата. Структурата на сградата е с 40см дебели стените, които държат хладно през лятото и топло през зимата.

"BratScool" разполага с прекрасен 4000 кв.м. училищен двор. Детската и спортна площадка са озеленени и дават възможност за абсолютна свобода в игрите. Сградата е оборудвана с модерна пожарогасителна инсталация. През следващата година инвеститорът планира да изгради и плувен басейн. Друга уникална услуга на "Bratscool" е частен транспорт от и до домовете на децата. Минибус ще взема децата сутрин и ще го връща след обяд обратно до дома.

Капацитетът на центъра в момента е 50 деца. В приятна и луксозна обстановка, близка до семейната среда, малчуганите ще развиват своите способности за наблюдение, въображение, памет и реч. Ще
©
се наблегне на развитието на техните емоционални, социални и физически умения. Част от програмата включва английски език, спорт, изкуства.

Развитието на децата в "BratScool" ще се следи не само от педагозите, но и от логопед, психолог, офталмолог и специалист по дентална медицина. Тази неделя са състоя първият Ден на отворените врати, който се радваше на огромен интерес от страна на родители от целия Бургаски регион и повечето присъстващи побързаха да запишат децата си. Такива дни, в които родителите могат да се запознаят с условията в "BratScool" и да зададат въпросите си, ще се организират през уикендите и в един делничен ден, за удобство на ангажираните родители. Повече информация и контакти може да се намерят на уебсайта на центъра на адрес: www.bratscool.bg.

 



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Unikalen-ucheben-detski-centur-otvarya-vrati-v-Bratovo-182184
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.