Морските депутати бягат от курорта на властта
Автор: Екип Burgas24.bg 10:19 / 03.08.2010Коментари ()644
© Burgas24.bg
Всички 572 легла в почивната станция на Министерския съвет в Слънчев бряг са ангажирани за първата ваканционна смяна, започнала вчера, съобщи вчера нейният началник Станка Харизанова. Морските депутати обаче не се изкушават от курорта на властта и се ориентират към други места.

Станцията в южната част на курорта, близо до р. Хаджийска, е едно от любимите места за почивка на чиновниците от министерствата и депутатите, които предпочитат по-спокойна обстановка, без шум и суперлукс. Условията обаче са много добри и на практика съответстват на 3 плюс звезди, обясняват местни хотелиери.

Гербаджията Стоян Гюзелев вече е на линия. По принцип бургаските депутати рядко избират Слънчев бряг за почивка. Той направил изключение, за да осигури игри на сина си. Миналото лято четвъртокласникът Атанас бил крайно разочарован, когато семейството избрало хотелче с директен излаз на оживена улица. Сега съм обещал да караме ролери и да ритаме заедно топка, каза Гюзелев.

Не съм ходил на Слънчев бряг никога, не планирам това и тази година, казва депутатът от левицата Пенко Атанасов. Той ще започне ваканцията в Карнобат семейно, а после ще обикаля и региона. Работно начало на ваканцията планира и областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев, който е от Несебър. Първата седмица на август той щял да посвети на организационни въпроси в Бургас. След това смятал да избяга семейно на планина.

Планината влиза в плановете и на съдебния лекар д-р Галя Милева. Преди това обаче атрактивната депутатка от ГЕРБ щяла да се попече на плажа в Китен и да поработи в болницата.

В Бургас ще се заседи стройната Калина Крумова от "Атака". Тя ще посвети началото на отпуската за подготовката на благотворителния концерт за сурогатното майчинство, насрочен за 14 февруари. Според нейни близки Калина няма да пропусне възможността да зарадва почитателите си с шоколадов тен. Най-вероятно обаче щяла да избере плажа на Свети Влас, където бившият й съпруг има хотел.

В първите дни на август се очаквало на морето да пристигне и Слави Бинев.

От години лятото е повече сезон за работа, отколкото за почивка за шефът на транспортната комисия Иван Вълков и адаша му Иван Алексиев от ГЕРБ. Те са горди собственици на заведения, за които през последната година се грижат основно половинките им. "Иваново ханче" на Вълков в Сарафово е известно със солената риба, приготвена лично от депутата. Алексиев пък държи пицария в Поморие.

Шабленската резиденция е в готовност да посрещнепрезидента и премиера през отпуската. Никой от тях не се обаждал, но служителите били длъжни да бъдат в режим на стендбай.

Източник: в. "24 часа"



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Morskite-deputati-byagat-ot-kurorta-na-vlastta-182062
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.