Започнаха празниците на морето в Поморие
Автор: Екип Burgas24.bg 13:01 / 02.08.2010Коментари ()555
С посрещане на Нептун и парад на лодки вчера в Поморие бе открита Седмицата на морето. Богът на морето и неговата свита предизвикаха истински фурор с пристигането си на поморийския бряг, където ги очакваха стотици жители и гости на морския град. С фойерверки в морето и духов оркестър бе ознаменувано височайшето посещение. Настроението повишиха и десетки ентусиасти с плавателни съдове, които станаха част от божествения ескорт и накараха морето буквално да ври около кораба на Нептун. Шествието, начело с високите гости, мина по цялата крайбрежна алея, за да стигне до централния площад. Там ги очакваше не по-малко обичаната Тони Димитрова, с чийто концерт официално бе открита празничната седмица. "Попътен вятър и три фута под кила" пожела Нептун на града и призова присъстващите да пазят морето- най-голямото богатство на древно Анхиало чисто.

Харизматичната Тони накара Поморие да пее над два часа. Любимката на публиката успя да достигне дори до сърцата на руските туристи, като специално за тях изпя песен на Алла Пугачова. Краят на концерта и официалното начало на Седмицата на морето беше поставен с впечатляваща петминутна заря, по време на която всички пяха морския химн "Ах, морето". Като редови зрител сред присъстващите можеше да се види и кметът на града- инж. Петър Златанов.

Днес седмицата на морето ще продължи с концерт на хор за църковни песнопения "Благовестие" и концерт на духовия оркестър на московския кадетски музикален корпус. Почитателите на изобразителното изкуство ще могат да присъстват на откриването на изложба на плевенската група художници. За вторник е планирано състезание по риболов, както и концерт на шведски църковен хор. Културни прояви и изненади за най-малките ще има в дните до 8 август, като всички мероприятия са със свободен вход.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Zapochnaha-praznicite-na-moreto-v-Pomorie-181840
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.