Откриха невзривена мина от Първата световна в бургаския залив
Автор: Екип Burgas24.bg 17:48 / 30.07.2010Коментари ()856
© Burgas24.bg
Рибари откриха днес стaра военна мина в Бургаския залив.  Това съобщиха от пресцентъра на Военно-морските сили. Боеприпасът се е намирал на 13 метра дълбочина. Тя е била полузаровена контактна мина от Първата световна война.

След получаване на искане от управител на Бургаска област за обезвреждане на открития боеприпас, Военноморските сили организираха унищожаването. Изпратен катер и група водолази от състава на военноморска база Бургас извършиха оглед на място и бе взето решение мината да бъде унищожена на място.

Унищожаване /подривяването/ на мината бе извършено от водолази от Групата за разузнаване и подривяване на военноморска база Бургас с командир майор Йордан Тодоров и водолазите - мичман Недялко Типиков, главен старшина Тодор Клявков и главен старшина Стамен Царков под общото ръководство на заместник-командира на военноморска база Бургас капитан І ранг Мален Чубенков. В 14:00 часа мината бе взривена, след което водолазите направиха оглед на района. Района на взривяването е чист и безопасен.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Otkriha-nevzrivena-mina-ot-Purvata-svetovna-v-burgaskiya-zaliv-181430
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.