Депутатите ще отмарят по родното Черноморие
Автор: Екип Burgas24.bg 16:03 / 26.07.2010Коментари ()790
© Burgas24.bg
Родното Черноморие е най-предпочитаното място за лятна ваканция от българските депутати. След ударното приемане на закони в последните 2 седмици предстои народните избраници да излязат в почивка през август и да се отдадат на любимите си занимания.

Като първа сред равни председателят на парламента Цецка Цачева е най-ангажирана и няма да почива през целия месец. Имам богат календар от обществени ангажименти, каза тя пред БТА. Към края на август Цачева ще е домакин във Варна на срещата на жените председатели на национални парламенти. По думите й тя няма да отсъства от сградата на Народното събрание повече от седмица.

Съпредседателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев най-вероятно по-голямата част от отпуска си ще прекара в Банкя. Вероятно ще отскочи до морето за седмица, най-вече заради внуците, но е категоричен, че няма да отседнат в станциите на Министерския съвет. Той предпочита Южното Черноморие. Велчев е сърфист и вярва, че и тази година няма да пропусне да се понесе по вълните.

Съпредседателят на Синята коалиция и лидер на СДС Мартин Димитров няма да може да почива през целия август. Свободното си време той планира да раздели между морето и планината, да играе футбол и да чете икономическа литература.

Веселин Методиев от ДСБ също споделя, че досега не е летувал на море в чужбина. Заедно със съпругата си ще почине 10 дни на планина, а след това на море. Плановете на актьора депутат от Коалиция "За България" Стефан Данаилов за лятото са отворени, тъй като от днес се възобновяват снимките на българския сериал "Стъклен дом". Все пак той ще се опита поне десетина дни да си почине.

Засега снимките на сериала ще са в София, макар че Данаилов, който изпълнява ролята на богатия Димитър Касабов, увещавал екипа да снимат поне някои от сцените на морския бряг. Културният ексминистър сподели, че най-добрият му отдих е да се "бори" с кръстословици.

Хобито на депутата от левицата Емилия Масларова е катеренето по планинските върхове. През ваканцията тя иска да обиколи Рила и Пирин и да покори няколко върха. И зам.-председателят на ДПС Лютви Местан ще избере почивка в България, както и други години. Той планира да бъде със семейството си десетина дни на Българското Черноморие и отсега предвкусва удоволствието да чете хубава книга на плажа. Местан ще се отдаде и на основното си хоби - риболова.

Колежката му Емел Етем още не е решила къде ще изкара отпуска си. Тя предпочита по-тихи и по-спокойни кътчета. Димитър Карбов от "Атака", който е от Варна, ще бъде в родния си град, откъдето е избран за депутат, и ще комбинира почивката с работата си като народен представител. Той обича да ходи в местността Карадере на около 50 км от Варна. Мястото е уникално и още девствено, там най-добре разпускам, защото няма обхват на телефоните и никой не може да ме безпокои, обясни депутатът.

Източник: в. "Черно море"



Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Deputatite-shte-otmaryat-po-rodnoto-Chernomorie-180174
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.