Детски московски духов оркестър ще трогне с разнообразни изпълнения
Автор: Екип Burgas24.bg 13:01 / 23.07.2010Коментари ()598
©
На 26 юли, понеделник, от 19 часа, на Централния площад до Паметника на Съветската армия, гражданите и гостите на град Бургас ще имат за втори път удоволствието да чуят изпълненията на духовия оркестър на Московския музикален кадетски корпус. Миналата година те свириха парадно пред паметника на Пушкин, направиха дефиле по алеята до фонтаните и завършиха на сцена «Охлюва» до Казиното.
И тази година концертът в Бургас се организира със съдействието на Община Бургас и «Лукойл-Нефтохим».

Московския музикален кадетски корпус е уникално по рода си средно общообразователно училище в Москва, създадено през 2003г. с решение на Правителството.

В момента там се обучават 370 момчета от 5 до 11 клас, на възраст от 10 до 17 години. Програмата на обучение на кадетите включва общообразователни предмети, задълбочено изучаване на чужди езици и информационни технологии, специализирано музикално образование, бални танци, етикет, шахмат. В училището са създадени три духови оркестра, в различна възрастова група, които нямат до момента аналог в Русия.

Възпитаниците на Московския Кадетски Музикален Корпус са откривали културната програма на Дните на Русия, деня на "Газпром" на световното изложение ЕКСПО 2005 в Япония, изявявали са се с гастроли в много градове в Италия, България, Беларусия, представяли са Русия на ХХХІІ -я Международен Фестивал на военните духови оркестри във Франция. Репертоарът им е изключително богат и разнообразен - от класически и съвременни произведения на руски и чужди автори, през народни руски мелодии, до филмова и тържествена музика.

Изявите пред българска публика в предходни години на този изключително красив и атрактивен младежки оркестър са предизвиквали възхищение и радост сред публиката.

Кадетите и тази година са гости в Международния Детски санаторно-оздравителен комплекс Камчия, който Правителството на град Москва изгражда на брега на Черно море, южно от Варна, в к.к. Камчия. Руски деца почиват в Камчия от няколко години, но от 2008 година се изпълнява амбициозна инвестиционна програма, която предвижда до 2011 година да се изгради творческа, спортна и хотелска база за отдих на 1200 човека едновременно. През септември т.г. ще бъде открит комплекс»Радуга» като част от големия инвестиционен проект.

За престоя си от 15 юли до 5 август 2010г. кадетите ще изнесат няколко концерти пред българска публика. Изпълненията им са изключително красиви и предизвикват възторга на публиката.

На 1 август от 19 часа московските кадети ще свирят на Амфитеатъра в Стария град на Несебър, а на 2 август в гр. Поморие, в рамките на «Седмица на морето».



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Detski-moskovski-duhov-orkestur-shte-trogne-s-raznoobrazni-izpulneniya-179590
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.