Ахтополци искат реконструкция на пътя за Царево
Автор: Екип Burgas24.bg 17:25 / 15.07.2010Коментари ()520
Ахтополци излязоха днес на третокласния път Ахтопол - Царево, за да привлекат вниманието на обществеността, предаде репортер на Burgas24.bg. Участниците в акцията показваха на журналистите подписка от 1500 жители и гости на морския град с искания за разширение и цялостна реконструкция на държавния път. Пред журналистите те обясняваха, че с днешната акция търсят гласност и целят повече хора да научат за проблемите им с разбития път, който рискува живота им, но искат да ги чуе и правителството.

Инициативната група бе избрала за откритото събрание мястото с най-много дупки на пътя, за да се види как колите криволичат по него, за да ги избегнат.

"Повече от 30 години по този път не са извършвани никакви ремонтни дейности и затова е в такова окаяно състояние. Дупките по пътя разбиват колите ни и създават предпоставки за произшествия. Лошият път пречи и на основния ни поминък - туризма, като отблъсква летовниците", обяснява Иван Киров, собственик на транспортна фирма, и се оплака, че опасният път пречи на бизнеса му.

Гражданите поискаха да чуят и какво ще каже кметът Петко Арнаудов, който дойде на място и разговаря с хората. Той обясни, че документално всичко е подготвено и общината е изпълнила ангажиментите си, като е одобрила проект за пътя и е издала разрешение за строеж. От тук нататък остава само да се подсигури финансирането. "Ангажимент на общината е да поддържа вътрешните пътища и го прави", каза кметът. Той поясни, че ако пътят бъде преобразуван от републикански в четвъртокласен, т.е. стане общински, тогава общината ще поеме грижата за него.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Ahtopolci-iskat-rekonstrukciya-na-putya-za-Carevo-177668
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.