Посланик Джан Вансюе идва на посещение в Бургаски регион
Автор: Екип Burgas24.bg 10:23 / 15.07.2010Коментари ()408
©
Посланикът на Китайската народна република у нас Джан Вансюе ще посети Бургас и региона по покана на народните представители от ПП ГЕРБ. В програмата на дипломата влиза посещение при кмета Димитър Николов, както и запознаване с културната история и възможностите за инвестиции в Несебър и Поморие.

През април т.г. Джан Вансюе проведе работна среща с председателя на парламентарната Комисия за приятелство с Китай Иван Алексиев, както и с депутатите Димитър Бойчев и Иван Вълков.

От работната среща тогава стана ясно, че китайски инвеститори проявяват интерес към работата на Пристанище Бургас, както и към оформянето на Индустриална зона в града. Иван Алексиев пък изрази желание да бъде засилен културния обмен между двете държави.

"Преди два месеца отправихме официална покана към посланик Вансюе да посети нашия регион и да му покажем на място възможностите за инвестиции и туризъм у нас. Радвам се, че посещението ще се реализира през летния сезон, когато дипломатът ще успее да види Бургаски регион в най-добрия за бизнес и почивка сезон", коментира посещението областния лидер на ПП ГЕРБ-Бургас и народен представител Димитър Бойчев.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Poslanik-Dzhan-Vansyue-idva-na-poseshtenie-v-Burgaski-region-177508
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.