Масово продават незаконно царевица по плажовете, обаче няма нито един глобен
Автор: Екип Burgas24.bg 16:33 / 13.07.2010Коментари ()838
© Burgas24.bg
Въпреки забраната на плажа да се продават неопаковани хранителни продукти, почиващи съобщават, че няма плажна ивица по Южното Черноморие на която ограничението да се спазва. Търговци необезпокоявани продават бързо развалящи се храни-царевица, понички и други тестени закуски, убеди се репортер на Burgas24.bg.

Прегладнелите плажуващи се възползват от улеснението само да се протегнат, за да се доберат до храната и не се замислят, че консумацията й може да е вредна, дори опасна за здравето им. Проверка на плажните ивици в Бургас, кварталите Сарафово, Крайморие, в Созопол, Приморско, Поморие и всички населени с плажуващи ивици показва, че забраната се нарушава масово.

Самите търговци разнасят на открити табли понички при 30 градуса жега, обяснявайки на туристите, че се произведени само преди час. Рядко някой купува, защото хората са притеснени, че нито знаят кой, нито къде ги произвежда. Най-трудно е на родителите с малки деца, на които им се налага да прибягват до "благородни" лъжи, за да предпазят малчуганите от стомашни проблеми.

Не липсват и смелчаци, но като че ли повечето се престрашяват да си купят кочан царевица. Предлагането на закуски, царевица е абсолютно незаконно. От РИOКОЗ-Бургас обясняват, че нарушителите се наказват сериозно и уверяват, че извършват проверки. От хигиенната инспекция обясняват , че санкциите варират от 250 до 7000 лева. Обясняват и колко редовно проверяват ивиците, но до момента нямало съставен нито един акт.

Причината-търговците бягали от проверяващите и не носели в себе си документи за самоличност, на база на които да им бъдат наложени глобите. От хигиенната инспекция тепърва щели да търсят съдействие от полицията.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Masovo-prodavat-nezakonno-carevica-po-plazhovete-obache-nyama-nito-edin-globen-177128
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.