Пресфалтират 24 улици в квартал "Победа"
Автор: Екип Burgas24.bg 10:52 / 13.07.2010Коментари ()738
©
Приключват процедурите по избор на фирма, която да възстанови уличните настилки след полагането на канализация в квартал "Победа". До отваряне на ценови оферти бяха допуснати 4 участника. Предварително заложената сума за строителството е 1 700 000 лв., но някои от кандидатите дават по-изгодни оферти. Финансирането се осигурява основно от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ към Министерството на околната среда и водите /МОСВ/. Със свои средства участва и Община Бургас, която ще се погрижи в квартала да има нови тротоари и бордюри - за тяхната направа не могат да бъдат осигурени европейски пари.

С възстановяването на уличните настилки в "Победа" успешно приключва изпълнението на "Интегриран воден проект на Бургас". Той е един от малкото български проекти по ИСПА, доведени до успешен край. Това се случва благодарение активността на кмета Димитър Николов и неговата администрация.

Изпълненият вече проект за изграждане на канализация в "Победа" включваше полагане на 6500 м. тръби под 24 улици. Отпадните, битови и дъждовни води на квартала вече не се изливат в Черно море. Подобрена е и тяхната събираемост, с което са спрени редовните наводнения. Така местните жители се разделиха със септичните ями и се сдобиха с едно от благата на цивилизацията.

След избирането на изпълнител, изчакване да мине срокът за обжалване на конкурса, и сключване на договор за строителство, до края на юли 2010 г. реално може да започне възстановяването на уличните настилки в квартал "Победа".



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Presfaltirat-24-ulici-v-kvartal-Pobeda-176979
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.