Има опасност от закриване на белодробната болница
Автор: Екип Burgas24.bg 10:23 / 13.07.2010Коментари ()668
© Burgas24.bg
Има опасност от закриване на белодробната болница в Бургас. Това каза управителят на лечебното заведение д-р Евелина Трошанова. По думите й се предвижда болницата да премине към МБАЛ - Бургас. Ако това се случи цяла Бургаска област ще остане без белодробна болница.

"От туберкулоза винаги ще се умира и сега ще започнат още повече. Затварят нашето лечебното заведение и преминаваме към МБАЛ - Бургас. Белодробна болница и тубдиспансерът като институция няма да съществува. Не зная дали ще има съкратени, но при преструктуриране и пребазиране естествено, че ще има дупки. Никой не се е срещнал с потърпевшите, наричат го преструктуриране, съвременната дума за унищожаване на лечебно заведение. Белодробните болести ще останат последна дупка на кавала", коментира д-р Трошанова.

По думите на управителя на РЦЗ - Бургас д-р Георги Паздеров това е само предварителна информация. Предстои да се сформира областна комисия и едва след това ще стане ясно какво всъщност ще се случи. Според него обаче не става въпрос за закриване, леглата ще си останат.

Източник: Агенция "Фокус"



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Ima-opasnost-ot-zakrivane-na-belodrobnata-bolnica-176960
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.