Фотоизложба, представяща български храмове, откриха в Созопол
Автор: Екип Burgas24.bg 13:48 / 11.07.2010Коментари ()606
© Burgas24.bg
Фотоизложба, представяща български храмове, откриха в Созопол. Изложбата може да бъде видяна в Морската градина до храм "Свети Зосим" в морския град. Автор е студентът от Богословския факултет към СУ "Климент Охридски" Светлозар Стоянов. Изложбата се организира със съдействието на община Созопол и е част от юбилейните празници, посветени на 2620 години от създаването на града.

Той разказа, че фотоизложбата съдържа 90 снимки на православни храмове, манастири, скални църкви и стенописи в България. Снимките са събирани в продължение на 12 години. Основната цел, която си поставя авторът, е образователната.

"Моето любопитство и неизвестност за самата наша България ме накараха да започна събирането на тези снимки. Направих така, че и други хора да могат да научат, да популяризираме нашата държава, да покажем какво има България, да го разкрием не само пред чужденците, но и пред себе си", обясни Светлозар Стоянов.

Изложбата ще остане в Созопол до 24 този месец. Предстои фотосите да бъдат представени още в Копривщица, Силистра и Добрич.

Източник: агенция "Фокус"



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Fotoizlozhba-predstavyashta-bulgarski-hramove-otkriha-v-Sozopol-176610
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.