Обсъдиха здравната карта в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 17:21 / 10.07.2010Коментари ()498
© Burgas24.bg
Днес в Аулата на МБАЛ - Бургас се проведе работна среща във връзка с изготвянето на Националната здравна карта, предаде репортер на Burgas24.bg. Срещата бе по инициатива на Министерство на здравеопазването и в нея участие взеха областният управител Константин Гребенаров, народни представители от ГЕРБ, представители на НСОРБ, в лицето на Димитър Николов - кмет на Бургас и Георги Димитров - кмет на Карнобат, представители от РЦЗ, РИОКОЗ, РЗОК, Български лекарски и Български зъболекарски съюз, както и директорите на общински болници в областта.

Целта на посещението на Министъра на здравеопазването, Анна - Мария Борисова бе да обсъди с директорите на общински болници актуалната ситуация, в управляваните от тях болнични заведения - брой легла, специалисти, отделения.

Срещата в Бургас е поредната от редицата провели се в други области. Националната здравна карта ще бъде изготвена на базата на Областните здравни карти, затова е необходимо да се събере информация на място за болничните заведения в даден регион.

В края на срещата професор Борисова заяви, че болниците в областта нямат да бъдат закривани, а работата им ще бъде оптимизирана, което ще се отрази положително на гражданите имащи нужда от здравна помощ.



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Obsudiha-zdravnata-karta-v-Burgas-176510
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.