Приключи конкурсът за фантастично изкуство "Тера фантазия 2010" - Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 09:10 / 09.07.2010Коментари ()596
Димитър Калчев от Варна спечели с "Анатомия на сянката" наградата за разказ от конкурса за фантастично изкуство, организиран от Дружеството на българските фантасти, Клуба за фантастични изкуства - Бургас и Алианс за прогрес, научи Burgas24.bg. Той бе проведен в рамките на Втория национален фестивал "Тера фантазия" - Бургас 2010. В него взеха участие близо 100 писатели, поети, художници, музиканти и други творци в областта на фантастиката. В сравнение с предното издание те са 3 пъти повече. В голямата си част това са автори с престижни награди от други национални и чужди конкурси, но има и все още неутвърдени имена. Освен към литературата, се забеляза повишен интерес и към другите жанрове - живопис, графика, скулптура, музика.

Възрастовия диапазон също бе голям - от 7-годишния Радослав Филипов от Пловдив до 75-годишния Стойчо Биячев от Бургас.

Наградата за стихотворение спечели Валери Иванов от Пазарджик. Отличената живописна творба бе на Виктория Христова от Бургас, а за графика на Стефан Василев от Разград.



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/Priklyuchi-konkursut-za-fantastichno-izkustvo-Tera-fantaziya-2010-Burgas-176133
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.