Управителят на ресторанта с пържолите за 500 лева: Цената даже е ниска, на други места клиентът би платил над 700 евро
Автор: Екип Burgas24.bg 09:06 / 21.07.2023Коментари ()104921
©
Текат масови проверки за цените в заведенията по морето. Комисията за защита на потребителите провежда акция след сигналите за шокиращо високи сметки. Сред тях е и случаят на мъж, който плати близо 500 лева за три пържоли в заведение във Варна.

Проверка показва какво е поскъпването в заведенията в курортите на Север и на Юг. Резултатът от проверката показва от 10% увеличение до три пъти по-скъпи напитки и храни в сравнение с миналата година. 

Морската почивка на семейство Христови от Ботевград е едва три дни. Причината - високите цени. Само за плаж дават по 30 лв. на ден – два шезлонга за по 10 лв. и чадър, също за 10 лв.

За да спестят, купуват закуски и вечерят вкъщи.

"Тук цените са двойни. Кафето от автомата е левче, тук е три лева. Закуски сутрин си купуваме, готови има. По-евтино е, разбира се. Вечер има бързи обеди, които правят готови“, казва Румяна Христова пред bTV.

Според други почиващи обаче цените са поносими.

"Малко по-скъпо е да, но е логично след това, което се случва. Даже чадърите ми се виждат евтини, бяхме и на друго място там беше по-скъпо“, казва Румяна Драганова.

От повечето от крайбрежните заведения в Равда казват, че разчитат на оборот, а не на високи цени.

"Порция цаца 200 грама при нас е 8,90 лв. Правим обедно меню, пилешката супа ни е 6 лева, рибената ни супа е с 8 вида риба, миди и скариди и е около 8,90 лв.

За сам човек може би за първо, второ и десерт - към 20 лева за човек“, посочва Силвия Кунчева.

Във Фейсбук обаче потребител публикува видео как събира пари, за да плати сметка от 649 лева, в която 490 лв. струват пържолите. 

От ресторанта, в който се развива действието, обясняват, че консумираното месо е едно от най-качествените.

"Не е просто вратна пържола, а е американски уей сей прайм рибай стек, който е с доста голяма мраморност, спрямо вкуса и качеството, който разбира от самото месо.

В цял свят се знае, че е един от най-хубавите стекове в света“, казва Левент Фахри, мениджър на верига ресторанти.

В менюто е посочено, че цената от 35 лева е за 100 грама. А компанията е консумирала три стека с общо тегло 1,4 кг.

"Въпросният клиент може да се похвали с това, че е ял едно изключително качествено месо на може би една от най-добрите цени, защото в Европа тази порция може би щеше да му излезе 600-700 евро и нагоре“, каза Марин Сотиров, заместник-председател на Сдружение на заведенията в България.

Заради този случай обаче и други сигнали на граждани за високи сметки инспекторите на Комисията за защита на потребителите започват проверки. Акцията в цените за ресторантите започва от утре.




Още по темата: общо новини по темата: 1107
27.06.2024 »
05.02.2024 »
30.11.2023 »
21.10.2023 »
14.10.2023 »
11.10.2023 »
предишна страница [ 1/185 ] следващата страница
Още новини от Национални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/Bylgaria/Upravitelyat-na-restoranta-s-purzholite-za-500-leva-Cenata-dazhe-e-niska-na-drugi-mesta-klientut-bi-platil-nad-700-evro-1760562
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.