Медицинският персонал на всички детски градини е преминал обучение по първа помощ
Автор: Екип Burgas24.bg 12:57 / 07.07.2010Коментари ()696
© Burgas24.bg
Медицинският персонала на всички детски градини на Бургас е преминал обучение по първа долекарска помощ тази година, съобщи   секретарят на БЧК-Бургас Виолета Радева. Днес БЧК Бургас обучава и служители на басейна на спортен комплекс "Флора" в Морската градина. Радева поясни, че обучението е безвъзмездно и се налага заради естеството на работа на служителите на новоизградения басейн. Служителите там ще получат сертификат от БЧК - Бургас.

Това е традиционна дейност на БЧК Бургас, който обучава населението в няколко посоки. Едно от обученията по първа долекарска помощ е на кандидат-водачи на МПС. Радева каза, че миналата година са обучени около 5 хил. кандидати за водни спасители. Другата форма на обучение по първа долекарска помощ е на работно място и за педагогически персонал в детските градини. Преминалите обучение получават сертификат, лицензиран от Европейския център по първа долекарска помощ.

 "Първата долекарска помощ е изключително важна за спасяването на човешкия живот. Имаме идея да обучаваме и различни целеви групи. Обучението е застъпено и сред БМЧК, като интересът от страна на младите хора е голям", поясни още Радева.

Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Medicinskiyat-personal-na-vsichki-detski-gradini-e-preminal-obuchenie-po-purva-pomosht-175672
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.