Рекламен бос ще бута незаконните билбордове
Автор: Екип Burgas24.bg 10:31 / 07.07.2010Коментари ()532
©
Милчо Добрев, който напоследък води люта битка с общината за билбордовете, е спечелил обществена поръчка за събарянето на незаконната реклама в Бургас. Така предприемачът, който сам държи няколко пана в Бургас, може да се окаже в куриозното положение сам да си ги маха.

Добрев спечелил поръчката на общината като предложил възможно най-ниската оферта с фирмата си "Метро медиа груп" и така преборил останалите 10 кандидати. В конкурса участвал и с втората си фирма "Технолоджи". С "Метро медиа Груп" обаче предложил невероятната цена от 360 лв., която е близо 3 пъти по-ниска от офертите на останалите кандидати.

"Всичко съм изчислил. Няма никакъв проблем да се справя със задачата за тези пари", коментира Добрев.

Според договора му с общината той трябва до 5 дни след подписването да демонтира нелегалните рекламни съоръжения от всякакъв вид. Съгласно клаузите в контракта обаче оставал на разположение до края на годината, ако възникнат нови незаконни.

За някои от билбордовете на Добрев се водиха спорове в съда дали са законни и се стигна до премахването им в последствие. Сега той държи две големи пана около Детелината, които обаче са извън юрисдикцията на общината, тъй като тя прехвърли терена на държавата само и само да задвижи проекта за Детелината.

"Не съм видял предупредителни бележки по тях за демонтаж", заяви Добрев. След като вече спечелил обществената поръчка той поискал от зам.- кмета по финансите Красимир Стойчев списъка с нарочените за събаряне обекти. За всеки случай му поискал и тълкувание по коя наредба да започне премахването, тъй като сегашната за рекламната дейност била отменена от Върховния административен съд, а преходните разпоредби отменяли старата в сила до 2008 г.

Източник: в. "24 часа"



Още новини от Новини от Бургас:

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Reklamen-bos-shte-buta-nezakonnite-bilbordove-175598
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.