Черноморските кметове искат специална оперативна програма
Автор: Екип Burgas24.bg 17:20 / 02.07.2010Коментари ()875
© Burgas24.bg
Да бъде създадена нова оперативна програма, която да бъде насочена основно към развитието на Черноморския регион, който е стратегически за икономиката на страната, ще настояват общините, обединени от Асоциацията на черноморските общини. Предложението е на кмета на Бургас Димитър Николов. Ако това не е възможно, местните власти на градовете на брега на морето ще настояват в съществуващата оперативна програма "регионално развитие" да бъде създадена целева подпрограма за развитие на Черноморското крайбрежие.

Кметовете, обединени в Асоциацията на черноморските общини решиха още основен техен приоритет да бъде лобирането на всички нива на властта за размразяването на автомагистрала "Черно море" и включването на изграждането й в проект, който може да привлече европейско финансиране.

Това са част от основните приоритети, приети днес на заседание на Управителния съвет на АБЧО. Избрано бе и ръководството на асоциацията за мандат 2010-2011. Председател на АБЧО остава кметът на Аксаково Атанас Стоилов. Негови заместници ще са кметът на Шабла Красимир Кръстев и на Несебър - Николай Димитров.



Още новини от Регионални новини:

https://www.burgas24.bg/novini/regionalni/Chernomorskite-kmetove-iskat-specialna-operativna-programa-174787
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.