18 атрактивни концерта в програмата на Летни музикални празници’2010
Автор: Екип Burgas24.bg 15:16 / 01.07.2010Коментари ()1201
©
18 атрактивни концерта са включени в програмата на Летни музикални празници'2010. Това лято бургаският фестивал на класическата музика ще продължи от 5 юли до 19 август. Той ще започне с концерт на композитора Ангел Заберски и неговия оркестър, и ще завърши с "Актьори по ноти" - концерт на Ицко Финци и Рашко Младенов, които освен с ролите си в киното и театъра, са известни и като добри музиканти.

Афишът на Летни музикални празници включва още заглавия като "Кармен", "Турандот", "Бал с маски", "Аида", "Прилепът" и др. Представленията ще бъдат дадени на няколко места - в Летен театър, залата и арт-центъра на Операта, Филхармонията. Отново в Бургас ще гостуват известни солисти от чужбина, както и най-добрите български оперни гласове.

Тези, както и други подробности около фестивала, съобщиха по време на пресконференция зам.-кметът на община Бургас Йорданка Ананиева и директорът на бургаското Оперно-филхармонично дружество Александър Текелиев. Обявени бяха цени на билетите от 10 лв., за пенсионери - 4 лв.
"Правим нещата напук на кризата. Фестивалът вече има своята вярна публика и ние ще продължим да му помагаме", каза Йорданка Ананиева.

Александър Текелиев благодари на Община Бургас за подкрепата и обяви Летни музикални празници за най-престижната проява от този род в България. Той изрази мнение, че подобните фестивали на класическата музика в София, Варна и Русе в момента са далеч от мащабите на бургаския.

През 2010 г. Община Бургас подпомага организирането на Летни музикални празници със сумата от 38 000 лв. Според кмета Димитър Николов това е важно събитие от културния календар на Бургас, което допринася за славата му на фестивален град.



Още новини от Любопитни новини:

https://www.burgas24.bg/novini/interesno/18-atraktivni-koncerta-v-programata-na-Letni-muzikalni-praznici2010-174537
Copyright © Burgas24.bg. Всички права запазени.